Składniki na ciasteczka (6szt):
płatki owsiane błyskawiczne 1/2 szklanki
mąka zwykła pszenna 3 łyżki
jajko 1szt
masło 1 łyżka
siemię lniane 1 łyżka
ziarna słonecznika 2 łyżki
sól szczypta
posiekane zioła (natka pietruszki, lubczyk, szczypiorek)
Włączyć piekarnik. Z podanych składników zarobić w misce ciasto. Wyłożyć do formy cienką warstwę ciasta. Ja użyłam silikonowej foremki na muffinki.
Ciasteczka piec około 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Serek ziołowy:
ser biały 100g
jogurt naturalny 1 łyżka
rzeżucha (3-4 łyżki drobno posiekanej)
szczypiorek 1/3 pęczka
sól, pieprz
olej lniany 1 łyżka
Składniki wymieszać, utrzeć na jednolitą, gładką pastę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz