Składniki:
1 jajko
szczypiorek
liście szpinaku
bazylia
sól, pieprz
olej dosmażenia (kropelka)
Jajko wymieszać z posiekanymi ziołami, doprawić, usmażyć na niewielkiej ilości oleju lub masła. Mogę wykorzystać 2 łyżeczki oleju lub masła dziennie.
Sałatka:
liście szpinaku
pomidor
papryka
rzodkiewka
jogurt naturalny
czosnek granulowany lub świeży
sól, pieprz
sok z cytryny
Szpinak umyć i dokładnie odsączyć. Pomidory, rzodkiewki, paprykę pokroić na cząstki i ułożyć na talerzu na liściach szpinaku, skropić cytryną. Przygotować sos jogurtowy mieszając jogurt z czosnkiem, solą. Sosem polać sałatkę.
Sałatkę zjadłam z kromką ciemnego pieczywa (powinno być 60g).
Szczegółowe zalecenia diety wkrótce.
Smaczna ta dieta ;) Bardzo lubię takie omlety, zwłaszcza wiosną.
OdpowiedzUsuńZielone pyszności... Przynajmniej na talerzu bo za oknem szaro-buro-biało.
Usuń