Jak podaje producent maca to pieczywo chrupkie, bezkwasowe, zawierające tylko naturalne składniki. Wypiekana bez dodatku tłuszczu, bez drożdży, bez cukru. Nie zawiera środków konserwujących, sztucznych barwników i aromatów. Stanowi wspaniałą alternatywę dla tradycyjnego pieczywa. Szczególnie polecana dla osób będących na diecie beztłuszczowej oraz dla wszystkich osób pragnących zdrowo się odżywiać. Dostępna w trzech wersjach smakowych: tradycyjna, razowa i czosnkowa. Ja do wypróbowania otrzymałam macę z dodatkiem mąki razowej. Uważam, że taki produkt jest o wiele cenniejszy dla organizmu niż z samej białej mąki.
W każdym kartoniku znajdują się dwie mniejsze paczki, co znacznie ułatwia jej zastosowanie.
Jako, że jestem na diecie postanowiłam wykorzystać ją w najbardziej tradycyjny sposób czyli do kanapek. Zrobiłam kanapki z pastą twarogową z olejem lnianym i warzywami oraz kanapki z szynką i ogórkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz