Moja lżejsza wersja naleśników. Puszyste naleśniki z mąki razowej kryją w sobie cukiniowe wnętrze. Skąd pomysł? Zainspirowała mnie moja kuzynka, która podsunęła mi takie rozwiązanie na obiad.
Przepis na naleśniki razowe tutaj
Nadzienie:
cukinia 1 szt
papryczka chili 1/4 szt
szynka drobiowa 100g (u mnie to były 4plasterki)
szczypior
sól, pieprz
czosnek granulowany
oliwa z oliwek 1 łyżeczka
Szynkę i papryczkę pokroić w kostkę, cukinię pokroić na półplasterki, szczypior posiekać.
Na rozgrzaną oliwę wrzucić szynkę, cukinię i papryczkę, smażyć około 5minut. Dodać sól, pieprz i czosnek granulowany. Na końcu wrzucić szczypior. Nadzienie wyłożyć na gorący naleśnik.
Ależ apetyczne wnętrze! :)
OdpowiedzUsuńladnie wygladaja:)
OdpowiedzUsuń