Składniki na 4 porcje:
filet z indyka lub kurczaka 300g
cebula 1szt
papryczka chili według uznania
czosnek 1 ząbek
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
curry 1 łyżka
olej lub oliwa 2 łyżki
jogurt naturalny 1 duży
sól
ryż brązowy 200g
Mięso pokroić w dużą kostkę. Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę. Marchew i pietruszkę obrać, pokroić w plastry. Czosnek i papryczkę chili posiekać drobno.
Na rozgrzany olej wrzucić cebulę, zezłocić. Dodać mięso i po 10 minutach pozostałe warzywa.
Chwilkę podsmażyć, podlać niewielką ilością wody i dusić pod przykryciem do momentu aż mięso będzie miękkie. Dodać sól i curry.
Podawać danie z ugotowanym ryżem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz