wtorek, 9 kwietnia 2013

DIETA Kanapki z pastą z tuńczyka i sera

Na dietowe śniadanko kanapki. A do kanapek pasta z tuńczyka i białego sera. Bardzo lubię ten smak. Z dzieciństwa zapamiętałam smak pasty rybnej (z wędzoną rybą) na kanapce, popijanej kawą zbożową. Ja z braku wędzonej ryby użyłam tuńczyka z puszki, który według mnie idealnie się nadaje. Wykonanie takiego śniadania jest banalne.


Składniki na 1 porcję:
ser biały twarogowy 30g (1 łyżka)
tuńczyk w sosie własnym 30g (1 łyżka)
sól, pieprz
szczypiorek
rzodkiewka
pieczywo 60g (2 kromki)

Z sera i tuńczyka zrobić pastę, doprawić. Udekorować warzywami i szczypiorkiem.

Dwie kanapki z serkiem idealnie pasują do wytycznych mojej dietetyczki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz