Składniki:
pierś z kurczaka 120g
płatki owsiane 4 łyżki
suszona kolendra
suszona pietruszka
sól
białko jaja
sok z cytryny
oliwa z oliwek 1 łyżeczka
bukiet warzyw (kalafior, marchew, brokuł) 200g
przyprawa do masła Artemida od Przypraw Ani
masło 1 łyżeczka
Pierś z kurczaka umyć. W miseczce wymieszać sok z cytryny, zioła i sól. Zamarynować kurczaka. Obtoczyć w białku i płatkach owsianych.
Patelnię grillową posmarować oliwą, usmażyć kurczaka (można też zapiec w piekarniku).
Ugotować warzywa.
Do warzyw dodałam masełko ziołowe z przyprawą do masła.
Zawiera trawę cytrynową, skórkę cytrynową, natkę pietruszki, koperek, cebulę, szczypiorek, sól, paprykę słodką, pieprz i czosnek. Do mojej ilości masła dodałam pół łyżeczki przyprawy i dokładnie wymieszałam.
Z pewnością będę używać tej przyprawy nie tylko do masła ale i do dipów do sałatek i marynat. Polecam.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz