poniedziałek, 29 kwietnia 2013

Pieróg razowy z cukiniowo-szpinakowym farszem

Czasami jak robię pierogi zostaje mi jakaś część ciasta. Zazwyczaj wrzucam do środka jakieś jabłka albo dżem ale dzisiaj postanowiłam zrobić coś dietowego dla siebie. W lodówce znalazłam kawałek pora, cukinię, jakieś plasterki szynki....No i tak oto powstało to danie.


 Składniki:
resztka ciasta pierogowego 150g
mała cukinia
szpinak
por
szynka drobiowa 3-4 plasterki
papryka chilli kawałeczek
oliwa 1 łyżka
szczypiorek


Warzywa i szynkę pokroić w kostkę.


Na patelni rozgrzać olej, wrzucić warzywa i szynkę, podsmażyć.


Ciasto rozwałkować, nałożyć nadzienie.


Zakleić dokładnie wszystkie brzegi.


Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200stopni na około 20 minut.

1 komentarz: