sobota, 6 kwietnia 2013

DIETA Kajzerka ze szpinakiem na ciepło

Chodziło za mną coś ciepłego na kolację. Wymyśliłam bułkę ze szpinakiem. Według założeń diety powinnam zjeść 60g produktów węglowodanowych (kajzerka), 30g białkowych (chudy kabanos drobiowy) i warzyw ile dusza zapragnie. Zalecenia spełniłam. Kanapka smaczna, zdrowa. Szkoda tylko, że zdjęcia nie pokazują jej prawdziwych kolorów (mizerne umiejętności jako fotograf posiadam).


Składniki:
kajzerka 1szt
szpinak duża garść
pomidorki koktajlowe 5-6 szt
kabanos drobiowy chudy 30g
czosnek 1 ząbek
szczypta soli
łyżeczka sosu paprykowo- pomidorowego 

Szpinak umyć i osączyć. Na patelni rozgrzać pokrojonego kabanosa, wrzucić szpinak, czosnek i pomidorki.
Smażyć króciutko żeby szpinak nie stracił koloru i nie zamienił się w papkę. Przełożyć nadzienie do bułki.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz