Chodziło za mną coś ciepłego na kolację. Wymyśliłam bułkę ze szpinakiem. Według założeń diety powinnam zjeść 60g produktów węglowodanowych (kajzerka), 30g białkowych (chudy kabanos drobiowy) i warzyw ile dusza zapragnie. Zalecenia spełniłam. Kanapka smaczna, zdrowa. Szkoda tylko, że zdjęcia nie pokazują jej prawdziwych kolorów (mizerne umiejętności jako fotograf posiadam).
Składniki:
kajzerka 1szt
szpinak duża garść
pomidorki koktajlowe 5-6 szt
kabanos drobiowy chudy 30g
czosnek 1 ząbek
szczypta soli
łyżeczka sosu paprykowo- pomidorowego
Szpinak umyć i osączyć. Na patelni rozgrzać pokrojonego kabanosa, wrzucić szpinak, czosnek i pomidorki.
Smażyć króciutko żeby szpinak nie stracił koloru i nie zamienił się w papkę. Przełożyć nadzienie do bułki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz