Składniki:
pierś z kurczaka 2szt
kapusta kiszona duża garść
kminek, sól, pieprz
masło 1 łyżka
panierka: bułka tarta, jajko 1szt, mąka 1 łyżka
olej do smażenia
Kapustę podsmażyć chwilkę na maśle, dodać odrobinę wody, dusić do miękkości. Doprawić kminkiem, solą, pieprzem, ostudzić.
W piersi z kurczaka zrobić kieszonkę i napełnić ją kapustą.
Mięso panierować w jajku rozmąconym z mąką oraz w bułce tartej.
Kotleciki smażyć na złoty kolor. Polecam włożyć je jeszcze na 15minut do rozgrzanego piekarnika.
Podawać z surówką.
Beatko! Będzie!!
OdpowiedzUsuńZapraszam do wzięcia udziału w konkursie: http://orcia.blogspot.com/2013/06/konkurs-kuchnia-z-rozan.html sporo nagród do zdobycia!
Prosty a jednocześnie ciekawy przepis! Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńkuchnia-suflera.blogspot.com