Składniki:
pierś z kurczaka 2szt
jaja 2szt
mąka pszenna 2 łyżki
papryka czerwona 1szt
cebula 1szt
świeże zioła: u mnie lubczyk, kolendra i majeranek prosto z ogródka
sól, pieprz
ser żółty pokrojony w kostkę 2 łyżki
zioła zamiast soli Przyprawy Ani
Pierś z kurczaka, cebulę i paprykę pokroić w małą kostkę.
W misce połączyć wszystkie składniki z przyprawami i ziołami.
Smażyć niewielkie kotleciki na mocno rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju. Złociste kotleciki podawać z sałatą.
Ten komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńMam pytanie: czym to "skleić"? Same jajka wystarczą, żeby sie nie rozwaliło podczas smażenia? Podobają mi się te kotleciki.
OdpowiedzUsuńWitaj Oprócz jajek w składzie potrawy są też 2 łyżki mąki i ta ilość w zupełności wystarcza do otrzymania kotlecików o odpowiedniej konsystencji. Ważne jest to, by mięso i inne dodatki pokrojone były w małą kostkę. Robię te kotleciki od lat i zawsze się udają. Pozdrawiam serdecznie
Usuńmniam...mniam... mozna sprobowac,zwlaszcza takie co sa robione od lat:)fajne kotleciki:)
OdpowiedzUsuń