wtorek, 4 czerwca 2013

Najłatwiejsze "ptasie mleczko"

Do ptasiego mleczka temu deserowi dużo brakuje ale jak się ma dzieci to często trzeba wymyślać lżejsze wersje deserów. Ja do mojego deseru wykorzystałam mleko, żelatynę i składniki smakowe. Powstała trójkolorowa galaretka mleczna słodzona stewią z dodatkiem kawy inki, kakao i wanilii. Według mnie może być...


Składniki:
1,5 l mleka
6 łyżeczek żelatyny
stewia kilka łyżeczek
3 łyżki kakao
cukier waniliowy
2 łyżki kawy inki

Mleko zagotować, wymieszać dokładnie z żelatyną, podzielić na 3 części. Do jednej dodać cukier waniliowy, do drugiej kakao a do trzeciej inkę. Galaretki schłodzić. Kiedy zaczną tężeć należy warstwami wylewać je do foremki.

12 komentarzy:

  1. Domowe ptasie mleczko brzmi świetnie! Podoba mi się taka opcja :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Tylko "może być? Wygląda przesmacznie.

    OdpowiedzUsuń
  3. pomysł rewelacja:) szybki i smacznie a do tego dietetycznie

    OdpowiedzUsuń
  4. Beata! Kiedy mnie zaprosisz na swoje magiczne słodkości?

    OdpowiedzUsuń
  5. Bardzo ładny deser. Patrząc na listę składników, pewnie pyszny :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Cudnie sie zapowiada:)zapraszam do mnie po nominacje do liebster blog:)
    http://asiawkuchni.blogspot.de/2013/06/nominacje-do-libster-blog-i-centrum.html

    OdpowiedzUsuń