Do ptasiego mleczka temu deserowi dużo brakuje ale jak się ma dzieci to często trzeba wymyślać lżejsze wersje deserów. Ja do mojego deseru wykorzystałam mleko, żelatynę i składniki smakowe. Powstała trójkolorowa galaretka mleczna słodzona stewią z dodatkiem kawy inki, kakao i wanilii. Według mnie może być...
Składniki:
1,5 l mleka
6 łyżeczek żelatyny
stewia kilka łyżeczek
3 łyżki kakao
cukier waniliowy
2 łyżki kawy inki
Mleko zagotować, wymieszać dokładnie z żelatyną, podzielić na 3 części. Do jednej dodać cukier waniliowy, do drugiej kakao a do trzeciej inkę. Galaretki schłodzić. Kiedy zaczną tężeć należy warstwami wylewać je do foremki.
Domowe ptasie mleczko brzmi świetnie! Podoba mi się taka opcja :-)
OdpowiedzUsuńZapraszam do skorzystania z pomysłu :)
UsuńTylko "może być? Wygląda przesmacznie.
OdpowiedzUsuńJest bardzo dobre Polecam :)
Usuńpomysł rewelacja:) szybki i smacznie a do tego dietetycznie
OdpowiedzUsuńPolecam :)
UsuńBeata! Kiedy mnie zaprosisz na swoje magiczne słodkości?
OdpowiedzUsuńBasia, przyjeżdżaj :)
UsuńWygląda jak kawa latte :)
OdpowiedzUsuńBardzo ładny deser. Patrząc na listę składników, pewnie pyszny :)
OdpowiedzUsuńBardzo intrygujący deser :)
OdpowiedzUsuńCudnie sie zapowiada:)zapraszam do mnie po nominacje do liebster blog:)
OdpowiedzUsuńhttp://asiawkuchni.blogspot.de/2013/06/nominacje-do-libster-blog-i-centrum.html