piątek, 14 czerwca 2013

Pstrąg z pietruszką i cytryną

Najlepszy na świecie jest pstrąg smażony na maśle z dodatkiem pietruszki, skropiony sokiem z cytryny. Taki zje dziś na obiad mój mąż. Ja dla siebie musiałam odchudzić troszkę ten przepis więc zamiast usmażyć na maśle, ugotowałam rybę na parze. Może to nie to samo ale i tak było pyszne. Polecam zwłaszcza z lekką sałatką z truskawkami.



Składniki:
pstrąg 1szt
cytryna 1szt
natka pietruszki
sól, pieprz
masło 1 łyżka


Pstrąga oczyścić, namoczyć w solance przez 15 minut. Do brzuszka włożyć masło wymieszane z posiekaną pietruszką, skropić sokiem z cytryny.


Gotować na parze około 15-20 minut.


Podawać z sałatką.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz