Składniki:
kasza jaglana ugotowana 1szkl
mąka razowa żytnia lub pszenna 2/3 szkl
płatki owsiane 1/2 szkl
5 łyżek amarantusa (lub otrębów)
jajko 1szt
stewia 2 łyżki (lub cukier)
mleko 1szkl
jabłko pokrojone w kosteczkę 1,5 szkl
cynamon
szczypta soli
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
soda oczyszczona 1/2 łyżeczki
W jednej misce wymieszać mleko z jajkiem. W drugiej pozostałe składniki oprócz jabłek.
Nałożyć ciasto do foremek i piec w temperaturze 180 stopni około 25-30 minut.
Moje babeczki wyszły pyszne ale był duży problem z papilotkami, które przywarły na całego. Polecam piec je w foremkach silikonowych.
Dzieci zajadały się babeczkami bez dodatków. Dla męża postarałam się bardziej i udekorowałam je kremem budyniowym z prawdziwą wanilią i "gałązkami" z czekolady.
A na kolację mam zamówienie na pizzę...
Moja córka zawsze bardzo lubiła kaszę jaglaną, a od kilku tygodni na sam widok jest "bleee". Chyba wykorzystam Twój przepis:)
OdpowiedzUsuńP>S. Dekoracja jak najbardziej pasująca do widoków za oknem:)
Piękne i przepis wydaje się bardzo ciekawy!
OdpowiedzUsuńSuper przepis, dodaje do ulubionych(w zamyśle do zrobienia):)
OdpowiedzUsuńzdrowe i pyszne ! fajny przepis ;)
OdpowiedzUsuńNapewno przetestuje przepis ze względu na to że zawiera kasze jaglaną :)
OdpowiedzUsuńWitam serdecznie! Przepis bardzo inspirujący Mam pytanie dotyczące detalu: czy ozdóbki z czekolady są własnej produkcji czy kupne?:)
OdpowiedzUsuńWitaj Ozdoby z czekolady są mojej produkcji :) Roztopioną czekoladę wlałam do worka cukierniczego i wyciskałam wzory (na deskę obłożoną folią spożywczą). Gotowe wzory wystarczy schłodzić i dekoracja gotowa Pozdrawiam
UsuńRobię właśnie. Tylko ananas zamiast jabłek
OdpowiedzUsuńRobię właśnie. Tylko ananas zamiast jabłek
OdpowiedzUsuńI jakie wyszły z ananasem? Muszę koniecznie wypróbować. Pozdrawiam
UsuńPiękna, prosta dekoracja, gratuluję. Ja jednak osobiście wolę polewę zamiast kremu i większość swoich babeczek polewam polewą z przepisu https://wkuchnizwedlem.wedel.pl/przepis/polewa-czekoladowa-przepis/ Tak niewiele a bardzo zmienia smak wypieków, serdecznie polecam!
OdpowiedzUsuń