Na podwieczorek przygotowałam dla moich maluchów mus z kaszy manny. Robi się go bardzo łatwo. Po prostu wystarczy ugotować grysik na mleku, odczekać chwilkę i ubić z dodatkiem soku, mleka, śmietanki czy białek. Ubijanie nadaje mu niezwykłej lekkości i puszystości. Ja wybrałam wersję z sokiem pomarańczowym, ale można do tego deseru użyć innych owoców, cynamonu, czekolady. Smakuje wyśmienicie a w dodatku dostarcza dzieciom witamin i białka.
Składniki
mleko 2szkl
kasza manna 1 szkl
stewia 1 łyżeczka (lub cukier)
laska wanilii
świeżo wyciśnięty sok z pomarańczy
Ugotować grysik na mleku z dodatkiem laski wanilii, ostudzić. Dodać sok i ubić trzepaczką lub mikserem. Przełożyć do pucharków lub miseczek.
pyszny deserek -to lubię ;D
OdpowiedzUsuń