środa, 27 marca 2013

Jajka faszerowane

Jaś z tatą wybyli już z domu do przedszkola i do pracy. Marysia grymasiła przy kanapce na śniadanie więc postanowiłam jakoś ją do jedzenia zachęcić. Jajeczko na twardo nadziewane różnościami powstało szybko i jeszcze szybciej zostało pożarte. Polecam


Składniki:
jajko na twardo
plasterek szynki
papryka czerwona
lubczyk
pietruszka nać
serek kanapkowy
sól, pieprz

Jajko ugotować na twardo, obrać, przekroić na pół i usunąć żółtko. Żółtko utrzeć w miseczce z drobno pokrojoną wędliną, serkiem, papryczką, ziołami i przyprawami. Powstałą pastą nadziać białka. Danie udekorować.  U nas jajeczko zasiadło na własnoręcznie wyhodowanych kiełkach rzodkiewki. Polecam.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz