Składniki:
amarantus (popping) 1 szkl
mąka zwykła lub razowa 1szkl
płatki owsiane 1 szkl
otręby pszenne 1 szkl
cukier lub stewia 0,5szkl (jeśli nie dodajecie bakalii to można zwiększyć ilość)
jajka 2szt
masło 100g
szczypta soli
garść ziaren słonecznika
garść siemienia lnianego
garść orzechów
garść płatków migdałowych
olejek do ciasta (ja użyłam migdałowego)
Wszystkie składniki suche wymieszać w misce. Dodać jajka, masło i wyrobić gęste ciasto.
Formować kulki wielkości orzecha w dłoniach i lekko spłaszczać. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec w temperaturze 180stopni około 15-20 minut.
świetne są , lubie amarantus a w takiej wersji jeszcze pyszniejszy ;)
OdpowiedzUsuń