poniedziałek, 11 marca 2013

Makaron z boczkiem i czosnkiem

Uwielbiam spędzać czas w kuchni ale kiedy moje maluchy biegają rozrzucając zabawki gdzie się da a prania i prasowania jest cała sterta, doceniam dania które przygotowuje się w dosłownie 15 minut. Właśnie za to cenię makarony. Kawałeczek szynki czy boczku, papryczka, czosnek i już można jeść. 

Składniki:
200g makaronu spaghetti
150g boczku wędzonego lub szynki
1 łyżka oliwy
1 papryczka chili
3 ząbki czosnku
żółty ser
świeża bazylia

Makaron ugotować we wrzącej, osolonej wodzie z łyżką oliwy pamiętając aby był al dente.
Na rozgrzanej patelni usmażyć boczek pokrojony w kostkę. Po chwili dorzucić posiekany czosnek i papryczkę, chwilę przysmażyć. Połączyć z makaronem i posypać obficie bazylią i startym żółtym serem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz