Składniki:
1 pierś z kurczaka
papryczka chilli
świeża bazylia
łyżeczka masła
rozmaryn, tymianek, sól, pieprz, papryka czerwona
1 ząbek czosnku
rukola
sok z cytryny
oliwa
Przygotować ziołowy wałeczek z masła, posiekanej papryczki.
Pierś z kurczaka naciąć i włożyć do środka masło
Obficie oprószyć przyprawami. Ja użyłam tutaj rozmarynu, tymianku, czosnku, soli. Generalnie zasada jest taka by mięso oprószyć tym co lubicie najbardziej. Najlepiej by było gdyby kurczaka po przyprawieniu odstawić na godzinkę do lodówki
Kurczaka obsmażyć bez tłuszczu na patelni grillowej.
Podałam kurczaka na sałatce z rukoli i papryczki chilli skropionej oliwą i sokiem z cytryny
Szalejesz kobieto z tymi przepisami...świetne danie.
OdpowiedzUsuńAneciu Staram się jak mogę Pozdrawiam
Usuń