Składniki na 9 sztuk:
1 opakowanie mrożonego groszku
1 marchew
kawałeczek selera
1 cebule dymki
łyżka masła
1 jajko
świeży koperek, szczypiorek
bułka tarta
sól, pieprz
Groszek wrzucić do osolonej wrzącej wody i ugotować do miękkości z odrobiną masła. Ostudzić. Uważajcie żeby groszek nie stracił zielonego kolorku. Na patelni zezłocić cebulę, dodać startą na grubych oczkach marchew i seler, chwilkę poddusić pod przykryciem. Warzywa zemleć, dodać jajko, przyprawy, zieleninę i niewielką ilość bułki tartej.
Uformować kotleciki, obtoczyć w bułce tartej i usmażyć, odsączyć z tłuszczu.
Polecam podawać z ulubioną surówką i puree z ziemniaków i selera.
Beatko ..bardzo pomysłowe te kotleciki..sama bym je zjadła:P
OdpowiedzUsuń