sobota, 18 maja 2013

Ciasteczkowe Cake Popsy - podejście drugie :)

Tym razem chyba się udały... Postanowiłam naprawić swoje wcześniejsze błędy i zabrać się do zrobienia tych pyszności raz jeszcze. Maluchy toczyły kuleczki, rozdrabniały ciasto, mieszały i... próbowały. Teraz wiem, że poprzednie nie wyszły bo nie miałam takich udanych pomocników :) 


Składniki:
ciasto z tego przepisu 450g
serek mascarpone 1 opakowanie 250g
masło orzechowe domowe 2 łyżki
czekolada gorzka 2 szt
czekolada biała 1 szt
olej 1 łyżka 
patyczki do lodów i do szaszłyków

Ciasto pokruszyć, wymieszać z serkiem i masłem kakaowym, schłodzić. Formować niewielkie kulki i znów schłodzić. Końcówki patyczków zanurzać w roztopionej czekoladzie z dodatkiem oleju i wetknąć w kuleczki mniej więcej do połowy, schłodzić. Zanurzać kuleczki w roztopionej czekoladzie i dowolnie udekorować.






3 komentarze:

  1. ale śliczne Ci wyszły :) dla dzieci rewelacja!

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo lubię robic cake popsy, kwiatki śliczne.

    Zapraszam do mnie na konkurs

    OdpowiedzUsuń