Składniki:
ciasto z tego przepisu 450g
serek mascarpone 1 opakowanie 250g
masło orzechowe domowe 2 łyżki
czekolada gorzka 2 szt
czekolada biała 1 szt
olej 1 łyżka
patyczki do lodów i do szaszłyków
Ciasto pokruszyć, wymieszać z serkiem i masłem kakaowym, schłodzić. Formować niewielkie kulki i znów schłodzić. Końcówki patyczków zanurzać w roztopionej czekoladzie z dodatkiem oleju i wetknąć w kuleczki mniej więcej do połowy, schłodzić. Zanurzać kuleczki w roztopionej czekoladzie i dowolnie udekorować.
Śliczne, bukiet jak prawdziwy :)
OdpowiedzUsuńale śliczne Ci wyszły :) dla dzieci rewelacja!
OdpowiedzUsuńBardzo lubię robic cake popsy, kwiatki śliczne.
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie na konkurs