piątek, 10 maja 2013

Jajka nadziewane pastą chrzanową

Uwielbiam te jajka. Przepis należy do tych najprostszych na świecie. Bardzo lubię je robić na różne imprezy rodzinne bo nie dość, że smakują rewelacyjnie to jeszcze pięknie zdobią stół. Polecam


Składniki:
jajka ugotowane na twardo 10szt
chrzan 2-3 łyżeczki
musztarda 1 łyżeczka
sól, pieprz
majonez lub śmietana 1 łyżka
dekoracja: papryka, natka pietruszki

Jajka obrać, przekroić na pół. Z każdej połówki jajka dokładnie usunąć żółtko. Żółtka zemleć, dodać chrzan, śmietanę i przyprawy, wyrobić gładką pastę. Pastą napełnić jajka (łyżeczką lub za pomocą worka cukierniczego) i udekorować.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz