środa, 14 sierpnia 2013

Pierś z kurczaka nadziewana serem, papryką i ananasem

Od czasu do czasu mam ochotę na spędzenie odrobiny więcej czasu w kuchni. Wymyślam wtedy jakieś ciekawsze menu i przystępuję do pracy. Dziś przygotowałam nadziewaną pierś z kurczaka. Nadzienie z dodatkiem soczystego ananasa sprawia, że mięso jest delikatne. Polecam




FASZEROWANE PIERSI Z KURCZAKA 5 porcji

Pierś z kurczaka 5szt
Ananas 1szt
Ser żółty 200g
Papryka czerwona 1szt
Natka pietruszki
Przyprawy: sól, pieprz, przyprawa do kurczaka, tymianek

Wykonanie:
W piersiach z kurczaka zrobić kieszonkę za pomocą ostrego noża. Paprykę i ananasa pokroić w drobniutką kosteczkę, ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach, wymieszać składniki nadzienia w miseczce. Farsz doprawić pieprzem, czosnkiem i natką pietruszki. Tak przygotowanym farszem napełniać filety, spiąć wykałaczką. Filety oprószyć przyprawami, upiec w piekarniku (180stopni około 20-30minut). Tak przygotowane filety można też panierować w bułce tartej i jajku i usmażyć. 


1 komentarz:

  1. o, ciekawy miks smakowy.
    ale i tak, danie smakowicie wygląda.

    OdpowiedzUsuń