FASZEROWANE
PIERSI Z KURCZAKA 5 porcji
Pierś
z kurczaka 5szt
Ananas
1szt
Ser
żółty 200g
Papryka
czerwona 1szt
Natka
pietruszki
Przyprawy:
sól, pieprz, przyprawa do kurczaka, tymianek
Wykonanie:
W
piersiach z kurczaka zrobić kieszonkę za pomocą ostrego noża. Paprykę i ananasa
pokroić w drobniutką kosteczkę, ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach, wymieszać składniki nadzienia w miseczce. Farsz
doprawić pieprzem, czosnkiem i natką pietruszki. Tak przygotowanym farszem
napełniać filety, spiąć wykałaczką. Filety oprószyć przyprawami, upiec w
piekarniku (180stopni około 20-30minut). Tak przygotowane filety można też panierować
w bułce tartej i jajku i usmażyć.
o, ciekawy miks smakowy.
OdpowiedzUsuńale i tak, danie smakowicie wygląda.