poniedziałek, 26 sierpnia 2013

Cannelloni z mieloną wołowiną

Witajcie Dzisiaj przedstawiam kilka pomysłów na dania obiadowe. Te pyszności zostały wykonane na szkoleniu, które miałam przyjemność prowadzić. Pozdrawiam gorąco wszystkie uczestniczki.
To pierwsza z propozycji na pyszny posiłek. Cannelloni z mielonym mięsem wołowym i sosem pomidorowym. Pycha


Składniki:
makaron cannelloni 1 opakowanie
mięso mielone wołowe 500g
pomidory z puszki 1opakowanie
cebula 1szt
przecier pomidorowy 1 mały słoik
ser żółty 100
przyprawy: sól, pieprz, czosnek, zioła prowansalskie
czosnek 2 ząbki
oliwa

Na patelni rozgrzać olej, usmażyć na nim cebulę pokrojoną w kostkę. Do cebuli dodać mięso, czosnek i smażyć około 5 minut. Dodać pomidory, przecier, pół szklanki wody, przyprawy i dusić około 10 minut.
Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Rurki cannelloni wypełniać mięsem, układać w naczyniu żaroodpornym lekko posmarowanym sosem pomidorowym. Rurki układać dość ciasno, zalać pozostałym na patelni sosem, posypać serem, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 40 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz