czwartek, 15 sierpnia 2013

Chrust z kurczaka

Dzisiaj pomysł na wykorzystanie piersi z kurczaka. Proponuję chrust w sezamie. To fajna propozycja na menu imprezowe. Smakuje świetnie i na ciepło i na zimno. Polecam


Składniki:
pierś z kurczaka 1szt
sok z 1 cytryny
sos sojowy 2 łyżki
sezam
bułka tarta
olej

Pierś z kurczaka pokroić w paski (grubości około 1cm), pośrodku zrobić nacięcie i zwinąć mięso dokładnie tak jak chrust (faworki). Wymieszać sos sojowy z sokiem z cytryny, zalać kurczaka powstałą marynatą, wstawić do lodówki na minimum godzinę. Chrust obtaczać w sezamie wymieszanym z bułką tartą, smażyć na złoty kolor.

3 komentarze:

  1. Jadłabym! :] Cześć Beatko, wpadłam z odwiedzinami a u Ciebie jak widzę same smakowitości! ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Witaj Basiu Staram się jak mogę choć nie jest łatwo bo ostatnio cierpię na brak czasu. Pozdrawiam

      Usuń