Dzisiaj pomysł na wykorzystanie piersi z kurczaka. Proponuję chrust w sezamie. To fajna propozycja na menu imprezowe. Smakuje świetnie i na ciepło i na zimno. Polecam
Składniki:
pierś z kurczaka 1szt
sok z 1 cytryny
sos sojowy 2 łyżki
sezam
bułka tarta
olej
Pierś z kurczaka pokroić w paski (grubości około 1cm), pośrodku zrobić nacięcie i zwinąć mięso dokładnie tak jak chrust (faworki). Wymieszać sos sojowy z sokiem z cytryny, zalać kurczaka powstałą marynatą, wstawić do lodówki na minimum godzinę. Chrust obtaczać w sezamie wymieszanym z bułką tartą, smażyć na złoty kolor.
Jadłabym! :] Cześć Beatko, wpadłam z odwiedzinami a u Ciebie jak widzę same smakowitości! ;)
OdpowiedzUsuńWitaj Basiu Staram się jak mogę choć nie jest łatwo bo ostatnio cierpię na brak czasu. Pozdrawiam
Usuńciekawy pomysl:)
OdpowiedzUsuń