czwartek, 11 kwietnia 2013

Kasza jaglana ze śliwkami i orzechami

Pyszna kasza idealna na start. Mam dziś w planach ciąg dalszy wiosennej rewolucji więc energia się przyda. Miseczka kaszy na śniadanie to chyba dobry pomysł. Takie śniadanko nie dość, że smakuje wybornie to jeszcze spełnia wymogi mojej diety.


Składniki:
35g kaszy jaglanej ( 3 płaskie łyżki)
mleko 1szkl
śliwki suszone 5-6 szt
orzechy posiekane kilka sztuk
szczypta soli

Kaszę przelać wrzątkiem, ugotować na mleku do miękkości, dodać szczyptę soli. Pod koniec gotowania dodać pokrojone śliwki. Posypać danie podprażonymi na suchej patelni orzechami. Pycha

2 komentarze:

  1. Uwielbiam jaglankę na śniadanie :3Z tym, że ja zamiast przepłukiwać - podprażam ją w rondelku przed gotowaniem. Pycha!

    OdpowiedzUsuń
  2. jaglanka - pycha !! zdrowa i na słodko najpyszniejsza ;D

    OdpowiedzUsuń