poniedziałek, 1 lipca 2013

Nieziemskie bakłażany

Ostatnio zajadam się tymi bakłażanami i na śniadanie i na kolację. Są pyszne. Ich smak zwala z nóg.   Ja robię bakłażana w kilku wersjach smakowych dodając różne serki kanapkowe, posypując bazylią lub tymiankiem. W każdej wersji smakuje przepysznie. Autorką tego przepisu jest Delfina z http://deedeelicious.blog.pl/2013/06/27/grill-chill-i-baklazan-czyli-oberzyna/ Od jej blogu zaczynam być uzależniona. Pozdrawiam i polecam


Składniki:
1 bakłażan
oliwa 1 łyżka
serek kanapkowy 1opakowanie
natka pietruszki, bazylia lub inne ulubione świeże zioła
sól, czosnek granulowany

Bakłażana umyć, pokroić na plastry grubości około 5mm. Oprószyć czosnkiem i podsmażyć na patelni grillowej z niewielką ilością oliwy.


Poukładać plastry na talerzu, lekko posolić, dodać serek i obficie posypać całość siekanymi ziołami. Polecam


2 komentarze:

  1. Smakowicie wygladaja! Podejrzewam, ze nie dalabym rady sie taka porcyjka najesc, ale mysle, ze bylyby idealne jako przekaska.

    OdpowiedzUsuń