poniedziałek, 22 lipca 2013

Grillowane piersi z kurczaka z pieczarkowym nadzieniem

Fajny pomysł na sobotnie grillowanie. Przejadł się nam już karczek, żeberka w sklepie były nieświeże więc trzeba było wymyślić coś innego. Padło na drobiowe roladki z chudej piersi z kurczaka z pieczarkowym nadzieniem. Piersi z kurczaka przygotowane w ten sposób wychodzą soczyste i pyszne. Polecam


Składniki na 12 porcji
pierś z kurczaka 6szt
pieczarki 400g
ser żółty tarty 200g
papryczka chilli 1szt
szczypiorek 1 pęczek
marynata: musztarda 2 łyżki, oliwa, sól, pieprz, posypka zbójnicka, świeży rozmaryn


Pieczarki obrać, pokroić, podsmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu. Dodać tarty żółty ser, posiekany szczypiorek i papryczkę chilli. Pierś z kurczaka przekroić wzdłuż na pół, lekko rozbić. Na mięso nakładać nadzienie, zwijać roladki, spinać wykałaczką.



Przygotować marynatę i dokładnie obtoczyć w niej wszystkie roladki, posypać rozmarynem i wstawić do lodówki na minimum 2 godziny.



Roladki należy umieścić w torebkach z folii aluminiowej.



Gotowe pakieciki układać na grillu i piec około 20 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz