niedziela, 4 maja 2014

Placuszki z miodem na niedzielne śniadanie

Pogoda nas nie rozpieszcza. Zimno, wieje, leje więc trzeba sobie jakoś radzić. Dzieciaki na śniadanie zjadły pyszne otrębowo, owsiano- ryżowe placuszki polane miodem. Otrzymałam już jakiś czas temu paczkę od Kupca i stwierdziłam, że nadeszła odpowiednia chwila aby te produkty użyć. Zawsze z czystym sumieniem je polecam. 


Składniki na około 10sztuk:
płatki ryżowe  Kupiec 4 łyżki
płatki owsiane Kupiec 4 łyżki
otręby pszenne z truskawkami Kupiec 3 łyżki
siemie lniane 1 łyżka
otręby owsiane Kupiec 2 łyżki
mąka 1 łyżka
jaja 2szt
jogurt naturalny  1/2 szklanki
szczypta cynamonu


Wszystkie składniki suche połączyć z żółtkiem, jogurtem i pianą ubitą z białek. Placuszki smażyć na dobrze rozgrzanej patelni. Podawać z miodem lub konfiturami. 

2 komentarze:

  1. Prościutki i łatwy. Tyle tylko że ja wolę za bardzo niezasładzać i dodaję nisko słodzony truskawkowy dżemik z Pińczowa, nadający się właśnie do płatków z Kupca. Powiem tak tanio i pożywnie a zarazem zdrowo. Polecam :)

    OdpowiedzUsuń