piątek, 14 lutego 2014

Pyszne orzechowe pełnoziarniste muffinki

Uwielbiam orzechy włoskie pod każdą postacią. Postanowiłam wypróbować przepis koleżanki na orzechowe babeczki. Wyszły pyszne. Polecam



Składniki:
orzechy włoskie mielone 1szkl
mąka pełnoziarnista np. Lubella 1szkl
płatki owsiane 3/4 szkl
jaja 2szt
cukier brązowy 1/2 szkl
olej 1/3 szkl
jogurt naturalny lub maślanka 150ml
proszek do pieczenia 1 czubata łyżeczka
kawa mielona lub rozpuszczalna 1 łyżeczka


Sposób wykonania:
W jednej misce połączyć składniki suche a w drugiej mokre. Połączyć wszystkie składniki, wymieszać. Ciastem napełnić formę do muffinów. Piec około 25 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.


2 komentarze:

  1. Orzechowe muffiny mogłabym jeść bez końca. Wyglądają przeapetycznie! :)

    OdpowiedzUsuń