niedziela, 17 listopada 2013

Pęczak z kurczakiem i warzywami w 20minut

Znacie to uczucie kiedy wracacie do domu z pracy i pół drogi zastanawiacie się co by tu na szybko ugotować. Tak narodził się pomysł na to danie. Każdy wie, że kasze bezwzględnie powinniśmy jeść ponieważ są dla naszego organizmu bardzo zdrowe. Do kaszy idealnie pasuje chude mięso i solidna porcja warzyw. Dlaczego by nie spróbować połączyć tych wszystkich smaków razem?
Danie wyszło pyszne i sycące. Polecam


Składniki:
kasza pęczak 1szkl
filet z kurczaka 2szt
warzywa na patelnię (ja miałam brokuły z marchewką, kukurydzą i fasolką szparagową) 1 opakowanie
sól, pieprz, ulubione przyprawy ( u mnie zioła zamiast soli)
oliwa lub olej 2 łyżki
świeże posiekane zioła (natka pietruszki lub koper)

Pęczak ugotować. Filet pokroić w kostkę, obsmażyć na patelni aż się zezłoci. Dodać warzywa, podlać odrobiną wody, przykryć i dusić około 10 minut, przyprawić.Warzywa z kurczakiem dodać do ugotowanego pęczaku, posypać posiekaną zieleniną.

1 komentarz: