poniedziałek, 14 marca 2016

Prażona ciecierzyca

Prażona ciecierzyca to idealny dodatek do zup i sałatek. Polecam


Składniki:
ugotowana ciecierzyca (lub z puszki) 1 szklanka
oliwa z oliwek 2 łyżki
przyprawy: czosnek granulowany, sól, pieprz, zioła prowansalskie itp

Wykonanie:
Ciecierzycę odsączyć. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 15 minut, wyjąć i skropić oliwą oraz posypać przyprawami. Ponownie wstawić do piekarnika na 15 minut. 




1 komentarz:

  1. Ciecierzyca! Cieciorka to samica cietrzewia albo roślina niejadalna:
    https://pl.wikipedia.org/wiki/Cieciorka_(ro%C5%9Blina)
    odmiennie od:
    https://pl.wikipedia.org/wiki/Ciecierzyca

    OdpowiedzUsuń