Oto moja propozycja na ciepłe drugie śniadanie. Pożywna porcja kaszy jaglanej z dodatkiem prażonych jabłek... brzmi prosto i jest naprawdę prosta do zrobienia. Polecam zwłaszcza gdy za oknem mróz.
Składniki:
kasza jaglana 200g
jabłka 4-6szt
przyprawy: cynamon, imbir, kardamon
masło 1 łyżka
miód (jeśli jabłka są słodkie nie trzeba go dodawać)
Wykonanie:
Kaszę jaglaną podprażyć chwilę w garnku. Zalać 2 razy większą ilością wrzątku, lekko posolić i gotować do miękkości.
Jabłka obrać, pokroić lub zetrzeć na tarce. W garnku rozpuścić masło i podsmażyć jabłka. Dodać przyprawy.
Kaszę podawać z porcją jabłek.
Idealne śniadanie na jesień. Uwielbiam!
OdpowiedzUsuńtaka szarlotka jaglana bez pieczenia :)
OdpowiedzUsuń