Ciasto
szpinakowe:
4 jajka
1 szklanka cukru
3/4 szklanki oleju
2,5 szklanki mąki krupczatki
1/3 łyżeczki aromatu waniliowego
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody
400g mrożonego szpinaku
1 szklanka cukru
3/4 szklanki oleju
2,5 szklanki mąki krupczatki
1/3 łyżeczki aromatu waniliowego
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody
400g mrożonego szpinaku
Jaja
ubić z cukrem na puszystą masę, dodawać powoli olej i odsączony szpinak. Dodać
przesianą z proszkiem do pieczenia mąkę. Wyłożyć do formy z papierem. Piec 45
minut w 180oC. Ciasto wystudzić i pokruszyć.
Mus brzoskwiniowy:
brzoskwinie w zalewie 200g
sok z cytryny
Brzoskwinie zmiksować na gładką masę.
Mus ananasowy:
ananas konserwowy lub świeży 200g
sok z ½ cytryny
Ananasy zmiksować na gładką masę.
Mus malinowy:
maliny mrożone 300g
cukier lub miód 1 łyżka
Maliny połączyć z cukrem, zagotować, przecedzić przez sito, odparować powstały mus do odpowiedniej gęstości.
Mus jogurtowy z nasionami chia:
jogurt naturalny 300g
nasiona chia 4 łyżki
zalewa z ananasa konserwowego ½ szklanki
Składniki
musu połączyć, dosłodzić do smaku, odstawić do lodówki na
3 godziny.
Magiczne musy i okruchy układać warstwami w słoiczkach.
Magiczne musy i okruchy układać warstwami w słoiczkach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz