piątek, 16 sierpnia 2013

Pstrąg w migdałach

Uwielbiam takiego pstrąga. Dodatek masełka pietruszkowego i soku z cytryny sprawia, że mięso pstrąga smakuje naprawdę wyśmienicie. Polecam


Składniki:
pstrąg 1szt
masło 1 łyżeczka
natka pietruszki
sok z cytryny
sól, pieprz
płatki migdałowe 1-2 łyżki
olej

Pstrąga umyć, oczyścić, umieścić w solance (woda z solą)  na minimum 15 minut. Masło wymieszać z posiekaną drobno natką pietruszki. Masłem wypełnić "brzuszek" pstrąga, skropić sokiem z cytryny. Rybę obtoczyć w płatkach migdałowych, dodać szczyptę soli i pieprzu, smażyć na mocno rozgrzanej patelni około 10 minut. Pstrąga podawać skropionego sokiem z cytryny.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz