wtorek, 16 lipca 2013

Bakłażan, schab, papryka...

Pyszny, zdrowy obiadek. Ostatnio pochłaniam bakłażana dość często i uważam, że w tej grillowanej wersji smakuje świetnie. Za inspirację dziękuję Delfinie z http://deedeelicious.blog.pl/2013/06/27/grill-chill-i-baklazan-czyli-oberzyna/. U mnie dzisiaj na obiad bakłażan w towarzystwie grillowanego schabu i sałatki z ogórka i papryki. Pychota


Składniki na 1 porcję:
schab 1porcja (około 100g)
bakłażan 3-4 plastry
papryka czerwona 1/2szt
papryka biała 1/2 szt
ogórek 1szt
oliwa z oliwek
przyprawy: sól, pieprz, czosnek granulowany
świeża bazylia

Schab przyprawić solą i pieprzem i usmażyć na patelni grillowej lekko posmarowanej oliwą. Bakłażana oprószyć solą i czosnkiem, usmażyć na patelni grillowej. Gotowe plastry bakłażana posmarować jogurtem greckim i obficie posypać bazylią. Z białej papryki i ogórka zrobić sałatkę, doprawić i podać w połówce strąka czerwonej papryki.

1 komentarz: